maandag 29 maart 2010

La Strada in De Griffioen



De Italiaanse filmklassieker La Strada (1954) van Federico Fellini is te zien in De Griffioen. De botte straatartiest en krachtpatser Zampanò (Anthony Quinn) koopt het simpele meisje Gelsomina (Giulietta Masina) van haar moeder en neemt haar mee als hulpje tijdens zijn zwervende artiestenbestaan. Ze ontmoeten een andere straatartiest, een koorddanser bijgenaamd de Gek (Richard Basehart), die door zijn vrolijkheid Gelsomina opfleurt, maar Zampanò kan hem niet uitstaan. Het komt tot een confrontatie... Met onvergetelijke muziek van Nino Rota.
Vrijdag 9 april, 19.30 uur.

woensdag 10 maart 2010

Enquête



De Nationale Studentenenquête (NSE) 2010 is van start gegaan. De NSE is een landelijk onderzoek waarin studenten hun mening geven over opleiding en instelling. Met de NSE krijgen scholieren en studenten inzicht in de studentenoordelen over opleidingen. De VU heeft een responspercentage van 22,2%. Om het respons te verhogen wil de VU studenten motiveren de enquête in te vullen. Zo zijn er posters opgehangen en is een banner op de site geplaatst die naar de enquête linkt. Zet dus je eigen opleiding op de kaart en vul de enquête in (t/m 12 april 2010). Op de homepage van de Letterenwebsite is een banner geplaatst die linkt naar de website van NSE, maar je kunt ook hier meteen doorklikken. Dank alvast voor de medewerking!

zaterdag 6 maart 2010

Impressie excursie Cineco/Haghefilm



Woensdag 3 maart bezochten we met een aantal studenten van het tweedejaarsvak Filmanalyse het filmlaboratorium Cineco, waar we naast het moderne ontwikkellaboratium de restauratieafdeling Haghefilm zagen. Paolo Cherchi Usai (Haghefilm Foundation) leidde ons rond, terwijl Ulrich Rüdel en Daniela Currò ons uitleg gaven over het ontwikkelproces en de chemie daarachter en over de problemen bij het restaureren van oude nitraatfilms. Vooraf zagen we de demonstratiefilm Our Inflammable Film Heritage, achteraf demonstreerde Gerard de Haan voorbeelden van wat digitale restauratie vandaag de dag kan doen. Zie ook http://www.haghefilmfoundation.org/